top of page

Nieuwspagina

Start verpleegkundige
06/05/2024

Ik ben verheugd jullie te kunnen meedelen dat op 6 mei verpleegkundige Katrien is gestart. U zal bij haar voortaan terecht kunnen voor bloednamen, bevriezen van wratjes, uitspuiten van oren, opvolging diabetes. Naar de toekomst toe zal dit pakket nog worden uitgebreid.

U kan bij Katrien terecht op maandag en donderdag, van 7u30 tot 10u30. Indien u telefonisch contact op neemt wanneer Katrien aanwezig is, zal zij u ook te woord staan. U kan uiteraard ook online bij haar een afspraak inplannen.

Graag laat ik haar aan het woord om zichzelf even voor te stellen!

"Beste patiënt, ik ben Katrien, een Bachelor verpleegkundige die in juni 2023 is afgestudeerd. Vanaf vandaag start ik in een ondersteunende rol bij de huisartsenpraktijk van dokter Calluy, dit voor een aantal uren per week.  Omdat ik me erg kon vinden in de visie van haar praktijk heb ik deze stap gezet. Zo wil ik mee streven naar zorg op maat voor u als patiënt, een luisterend oor zijn, begrip tonen voor uw persoonlijke mening en vervolgens meedenken over een haalbaar doel. Dit kan in alle vertrouwen met respect voor elkaar waarbij we zorgen voor duidelijke communicatie. U kan bij mij terecht voor een bloedafname, wondzorg, chronische opvolgingen, valpreventie, educatie en doorverwijzing alsook preventie screenings.


Ik vind het belangrijk om open te staan naar nieuwigheden en steeds bij te leren. Dit door naar u als patiënt te luisteren en te onderzoeken wat de wetenschap hierin adviseert. Zo zal ik in de toekomst nog een aantal postgraduaten volgen om steeds up-to-date te blijven.
 

Naast mijn passie voor de medische handelingen, hecht ik persoonlijk belang aan het mentaal welzijn. Het zoeken naar een juiste balans tussen draagkracht en draaglast. Openstaan voor nieuwe inzichten te leren kennen en anders te leren staan in het leven. Zo hou ik ervan om af te spreken met familie en vrienden alsook de rust te zoeken tijdens een heerlijke wandeling met mijn hond. 


Heel erg bedankt dat u de tijd nam om mijn korte introductie te lezen, nu hoop ik u als patiënt te leren kennen in de praktijk van dokter Calluy, tot snel - groetjes Katrien."

 

Vaccinatie Griep en Covid-19
01/09/2023

Beste patiënten,
De hoge gezondheidsraad adviseert dat kwetsbare personen zich in het najaar opnieuw laten vaccineren tegen COVID-19 en GRIEP. Er wordt geadviseerd om dit voor Covid-19 begin oktober te doen, dit is echter nog te vroeg voor het griepvaccin. Er zullen dus 2 vaccinatie momenten voorzien worden.

WIE?

 

 

 

 

 


COVID-19

iedereen > 65 jaar

GRIEP

iedereen > 50 jaar

Algemeen:

Zwangere vrouwen of toekomstige ouders

-
Obese personen (BMI > 40)

-
Personen met verzwakte immuniteit

-
Personen met hart-/nier- en longaandoeningen

-
Personen met suikerziekte (Diabetes mellitus)

-
Personeel in gezondheidssector

-
Mantelzorgers

 

Indien u niet tot bovenstaande groepen behoort en toch een COVID-19 vaccinatie wenst, dit kan voor iedereen > 12 jaar.

WAAR/WANNEER?

  • COVID-19 : In de praktijk (handelslei 66 te Sint-Antonius) op zaterdag 07/10 tussen 8u30 en 10u.

  • GRIEP: In de praktijk (handelslei 66 te Sint-Antonius) op zaterdag 4/11 tussen 8u30 en 10u.

HOE?
Gelieve per mail (info@doktercalluy.com) uw aanwezigheid te bevestigen vóór 22/09/2023.

COVID-19 vaccinaties worden centraal besteld en zullen dus aanwezig zijn op de praktijk (indien u gereserveerd heeft), U hoeft deze dus niet zelf te gaan halen.

 

De griepvaccinatie kan u zelf gaan halen bij de apotheek. Iedereen> 50 jaar heeft hiervoor geen voorschrift nodig.

Om deze dag zo vlot mogelijk te laten verlopen:

  • Kom op tijd.

  • Draag eenvoudige kledij zodat de bovenarm snel ontbloot kan worden.

  • Probeer zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.

Er zal nadien een tasje soep voorzien worden, voor zij die de extra troost nodig hebben na de vaccinatie. 


Dr. Caroline Calluy

bottom of page